Farmor, mot og brystkreft

Farmora mi er herlig hun! Hu er tøff, modig, sterk, positiv - hun er så mye! For en del år siden fikk farmor diagnosen brystkreft, og her er hennes historie. Folkens, støtt kampen mot brystkreft! Oktober + brystkreftaksjon = sant
 
Hei til alle aktuelle lesere av innlegget mitt!
I disse "brystkreftider" føler jeg for å få "skrevet av" meg litt av mine erfaringer med sykdommen. Jeg er så heldig så jeg er Theas farmor og derfor er jeg her.
Vi - mannen min og jeg var faktisk i Texas på besøk hos Theas onkel og vår sønn - da jeg oppdaget en kul i venstre bryst. Merkelig nok tok jeg det ganske rolig, kreft er jo en fryktet sykdom og bare ordet medfører jo masse frykt og egentlig var jeg vettskremt bare ved tanken.
Jeg greide faktisk å slappe rimelig bra av i dagene som fulgte- vi skulle jo være noene dager til i USA, men sjekket kulen daglig - håpet vel den skulle forsvinne av seg selv, men nei - den var kommet for å bli ! Tilbake i Norge igjen, bestillte jeg time til mammografi - og for den som ikke vet det, trykker de puppene dine flate for så å ta røntgenbilde av dem!! Med hensikt hadde jeg bestillt time en dag jeg visste det var patolog der - han er den som er ekspert på kuler eller svulster da, og han stakk ei tynn nål inn i den. Resultatet han gav meg da var at han ikke kunne svare på om kulen var "snill" eller "slem" altså kreft eller ikke kreft, det han var sikker på , var at den IKKE ville spre seg til resten av kroppen - Hurra -hurra!
Men gleden skulle ikke få vare lenge - legene på Kongsvinger sykehus trodde han ikke, samarbeid er fine saker!!!
Neivel, så måtte jeg til pers da og i løpet av få dager var jeg operert - jaja- det var det, jeg har jo alltid sagt at skulle jeg nå få denne ekle sykdommen, fikk jeg få den et sted det var noe å operere bort og slik ble det! Det går faktisk fint å leve med en pupp i minus!
Neste på behandlingslista var enten stråling eller cellegift, for meg ble det stråling og Radiumhospitalet. 25 dager på rad - i drosje fra Kongsvinger! Her ble det tegnet med tusj på tomta etter brystet for at de skulle få røntgenstrålene til å treffe der de skulle for eventuelt å drepe gjenværende kreftceller. Thea var faktisk med ved en anledning og stod på utsida og betjente strålemaskinen, kanskje det var med på å ufarliggjøre sykdommem litt for henne.
Dette er ca 10 år siden nå og jeg er frisk fra kreften. Men prossessen er tøff og like etter operasjonen lagde jeg meg ei liste over de jeg visste hadde overlevd brystkreft og de var mange. Så stå på! Om dere får noe slik i familien så er det masse håp. Dette var min lille historie!
Hilsen fra farmor Ingebjørg
 

10 kommentarer

hsvalastogs

24.10.2011 kl.15:05

Så fin farmor du har! =D

Fride og Cecilie

24.10.2011 kl.15:07

kjempefin blogg du har! :)
Oi! Bra det gikk bra, da <3

HEI

24.10.2011 kl.15:41

Hei, farmora mi heter også Ingebjørg :)

Besøk denne nettsiden:

http://no.gosupermodel.com/frontpage/

The Annikens Photo!

24.10.2011 kl.15:46

Fantastisk skrevet !

Kaja Katinka

24.10.2011 kl.21:31

STERKT!

Mia

24.10.2011 kl.21:41

Utrolig fint skrevet! :)

Tuva

25.10.2011 kl.21:14

Kjempe bra skrevet! :)

Dyvi

26.10.2011 kl.22:27

fint skrevet!:)

Sarah

28.10.2011 kl.15:40

Utrolig bra skrevet !!

Skriv en ny kommentar

hits