BERLIN #2


Etter en lang dag med busskjøring og sightseeing, fikk vi endelig rommene våre på hotellet. Vi ble flyttet fra et to stjerners hotell til et fire stjerners'. Fint. Her er verdens søteste roombuddy dødssliten.


På onsdagen besøkte vi et minnesmonument til ære for alle jødene som ble drept under den andre verdenskrig. Her er fine Ingeborg og tre kjekke karer sammen med totusensjuhundre og ett eller annet steinblokker - mange. 

Vi var utenfor the Embassy Of The United States Of America.


Brandenburger Tor.


På onsdagen spiste vi middag (og Ben & Jerrys), før vi hadde en guidet tur på Stasi fengselet. 


Vi stoppet ved East Side Gallery, også. Det er den lengste sammenhengende delen som er igjen av Berlinmuren - dekorert av kunstnere fra hele verden. Nå er vi jentene med, også, hihi.På ettermiddagen på onsdag fikk vi noen timer fritid. De gikk med til shopping og jentemiddag, ordentlig herlig. 

På torsdag besøkte vi Sachsenhausen. Det er forferdelig hva som foregikk der - jeg kan egentlig ikke forstå det. Vi hadde en minnesmarkering hvor guttene hedret de 2500 nordmennene som måtte lide i Sachsenhausen. Mange kom aldri ut der i fra.


Vi besøkte også Ravensbrück på torsdag. Dette var en kvinneleir, hvor også barn var med. Dette besøket var på mange måter mye vanskeligere enn den forrige fangeleiren. Vi hadde rosesermoni nede ved innsjøen utenfor murene. Jeg spilte og sang en sang jeg har skrevet selv - det gjorde det enda vanskeligere. Tårer.


Etter en spesiell og trist torsdag satt vi igjen på bussen. Vi hadde mange timer på buss foran oss, og en kort natt på ferga. Men, med fine mennesker er humøret på topp uansett klokkeslett!

Et siste koselig bilde fra turen: barna leker i ballrommet på vei hjem. Nommin.
 

Bare still spørsmål om turen, hvis dere vil! 
Video kommer i kveld - ha en funday-sunday! 

2 kommentarer

Mia

22.04.2012 kl.18:42

Fine bilder thea! gleder meg veldigveldig til video! :))

Dyvi

22.04.2012 kl.20:21

veldig fint§! gleder meg også til video! <3

Skriv en ny kommentar

hits